torstai 2. lokakuuta 2014

Niin hiljaa, niin hiljaa....

...tää blogi ollut on.


Olen, joo, kaikenlaista väsäillyt. Mutta en ole kuvannut saatika tänne laittanut niitä. Ei ole ollut mitään mullistavaa tai erityistä, tarpeeseen tehtyä. Äkkiä laskien n. 10 leggarit ja 14 pipoa. Ja kävin minä pitämässä kavereille tunikakurssinkin. Tajusin vasta päivän päätteeksi, että olisi ollut hauska tehdä päivästä ihan kuvallinen dokumentti tänne blogiin.

Osallistuin Savan "Salainen ompeluystävä"- tempaukseen. Kirjoitin itsestäni kuvauksen, vaatemieltymykseni yms. Se kirje sitten lähti jollekin, jota en tiennyt. Itse sain sähköpostiini oman salaisen ystävän kirjeen, jonka perusteella sitten oli lähdettävä tekemään vaatesettiä. Ystäväni oli tosi salainen, hänestä ei löytynyt kuvan kuvaa! Facen profiilikuva oli ainut, ja sen perusteella tajusin tavanneeni hänet kangasvaihtareilla. Siitä sitten.

Värimieltymykset olivat musta, valkoinen, harmaa ja pienissä määrin vihreä, sininen ja keltainen. Taiteen ihminen, otaksun?

Kuositin tuon väljän puseron kaavani. Päätin tehdä plokkipuseron. Materiaalina viskoositrikoo. Saumoihin tuollaiset taskut. Rintataskusta tuli kyllä kainalotasku :D


Asusteet mukaan settiin. Pipo ruusukkeella ja tuubihuivi plokki-teemalla.

En tiedä tuliko tuo ruusuke liian eteen.... Ohje löytyy Mersian näperrykset- blogista.

Kaikki yhdessä. Minusta tästä tuli kiva. Saaja taisi arastella vaatteen värikkyyttä.

Mutta sitten sainkin olla saavana osapuolena. 
Minä, joka välttelen puuvillan ompelua, sain paketista todella kauniin hömppäpuseron! Kangas on kaunis ja ihanan värinen. Hihansuut, helma ja kaula-aukko oli tehty alalankakuminauhalla. 


Graaffiseen kaipuuseen salainen ystävä oli tehnyt tilkkupaidan, jonka palat ovat kyllä mallikkaasti suunniteltu. Ja tässäkin tehosteena kaunis sininen väri. Tykkään molemmista ja käyttöön ovat jo päässeet. Kiitos salaiselle Ystävälle näistä.




Josko täältä torpasta alkaisi valmistumaan yhtä sun toista. Kangasta on nimittäin tullut ovesta sisään sellainen määrä, että! Toiveet ompeluajasta suuntautuvat syyslomaan, tosin myös lapsilla on lomaa. Ennen sitä on kuitenkin ommeltava Roosa-nauha huutokauppaan jotakin.

10 kommenttia:

  1. No, mielettömän määrän sinä olet ommellut pipoja ja leggareita. Itsekin suristelin tytölle ja itselle legsukasan ja muutama peruspaitakin on ommeltuna. Niitä ei vain sellaisia jaksa postata, kun niissä ei ole mitään erityistä nähtävää. Ne ovat vain sellaisia "pakko-ommella, ettei alasti tarvi kulkea"-vaatteita.

    Minusta on kyllä vaativaa ommella toiselle aikuiselle. Liian vaativaa! Siksi en uskaltanut nyt osallistua. Sinä kyllä sait mahtavan setin aikaan. Todella hyvät väriyhdistelmätkin. Ja tuo puuvillapusero, jonka sinä sait, niin sinun näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun tulitte kommentoimaan <3
      Joo, nyt vain on sellainen olo, ettei aika riitä ihan joka juttuun. Jostakin on karsittava. Tietysti blogin pitämisen yhtenä edellytyksenä on se, että saa jotakin sellaista aikaan, jota voi esittää muillekin.

      Poista
    2. Itsekin tiedän kyllä, että tammikuussa kun palaan töihin ja lisäksi on Pikkuinen ja kolme isompaa plus Mies, niin blogi menee aika hiljaiseksi. Kaikkeen ei vain riitä aika. Blogi joutaa odottaa, Elämä ei. :)

      Poista
  2. Ihanat paidat olet saanut ja oma tekemäsi ompelukset salaiselle olivat todella ihania! Peruspertsaa tarvitaan aina ja ainakin minulla, laiskemmalla pyykkärillä niitä pitää olla iso kasa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Itselle kun tuli sellainen olo, että mettään meni tuo salaisen ompelus.
      Ja perusvaatteillahan sitä arkea eletään.

      Poista
  3. Minusta tuo salaiselle ystävälle tekemäsi setti on tosi mainio! Ihanat sävyt ja taskut on hauskat yksityiskohdat. Kivat on myös sinun saamasi vaatteet! Paljon jää minultakin kuvaamatta niitä ihan perusvaatteita, vaikka joku joskus sanoi, että niitäkin olisi mukava blogeissa nähdä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka sitä kuinka ajtteli saajaa, saattoi tuosta tulla kyllä sellainen, joka edustaa minua. Vaate oli ihan hauska hölttä päällä, olisi vaan pitänyt kuvata se.
      Kyllähän se elämä siitä arjesta kumpuaa ja siihen arkeen tarvitaan niitä vaatteita :).
      Hyvää viikonvaihdetta sinnekin <3

      Poista
  4. Aivan ihanan "salaisen setin" oot ommellut, ihan niinkun niin mun värinen kun vaan voi olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihanaa, että se miellyttää sinua, ehkä kuitenkin hieman liian iso sinulle :)

      Poista
  5. Thank you! There was a "secret sewing"- project. I sewed that black/olive/grey tunic for my secret friend and I got the blue ones. It was very nice project.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)