sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Helmikuu on pastellikuu


Pastellivärit
Kuva Pinterest
Ensinnäkin olen teistä kaikista, haasteeseen tavalla tai toisella tarttuneet, todella iloinen ja ylpeä.  Blogeja on hurjan paljon  mukana, niistä luettelo löytyy täältä. Instagramissa #varihaaste2016 takaa löytyy hieno sininen kuvagalleria. Saapi nähdä, miltä se näyttää vuoden loppupuolella. Pinterestiin olen kerännyt kuvia inspiraation lähteeksi, ne löytyvät tämän linkin takaa.

(Tyyne-Esterin arvonnassa voitti nimimerkki INO (Pikkuisen pippurista). Onnea! En löytänyt yhteystietojasi, otathan yhteyttä minuun viikon kuluessa: smorelius@gmail.com. )

Koska ensimmäisellä arvontakieroksella en saanut voittajaan yhteyttä, niin suoritin sen uudestaan. Tällä kertaa arpaonni suosi "Eilen tein"- blogin pitäjää.

Mukaan haasteeseen voi hypätä mukaan milloin vain, kuukauden verran pysytään yhdessä väriteemassa ja sitten vaihdetaan toiseen. Teemat löydät täältä.  Laitathan edelleen minulle jonkinlaisen vinkin, kun julkistat pastellisia käsitöitäsi!

Helmikuu on pastellinsävyinen. Kun googlettaa sanalla "pastellivärit", saat oikeastaan kahdenlaisia tuloksia. Värimaailmaan liittyviä tuotteita tai kuvataiteessa käytettäviin pastelliväreihin, joita on erilaisia. Hiusväreissä näyttäisi olevan yhtenä trendinä pastellinsävyiset hiukset. Wikipediakaan ei oikein ota kantaa "pastelleihin", joten asiasta oli otettava selvää. Värimaailmassa puhutaankin yleisesti valoisuudesta, sävystä ja kylläisyydesta. Color Wheel Artists- sivustolla pastellillivärit määritellään niin, että ne ovat sellaisia, joihin lisätään valkoista. Ihan mihin väriin vain! Näin väriin sadaan vaaleutta ja valoisuutta. Tällä periaatteella valkoisella vaalennettu ruskea ja harmaakiin kuuluvat pastelliväreihin? Itse tein rajavedon siinä, että jos värissä on ennemmän valkoista kuin itse väriä, niin kelpuutan sen pastelleihin. Mitä sinä ajattelet?

Kevään osalta pastelivärejä ei varmasti voi ohittaa, sillä Pantone julkaisi kauden värit ja ne olivat hyvin hempeät.Vaateketjujen mallistot ovat hyvinkin tämän värikartan mukaisia. Itse pidän monista kartan väreistä, sinistäkin siellä on mukana. Rose Quartz ja Serenity on nostettu paletista monessa tahossa ns. pääväreiksi.
Pastellivärit kuuluvatkin juuri kylmimmän talven aikaan omiin värimieltymyksiini. Huurteinen vaaleanpunainen on suosikkini. Talvella iltaruskokin voi olla aivan pastellinsävyinen. Kesä on toinen aika, jolloin nämä värit miellyttävät. Kun kerran omaan pienen tyttölapsen, saan näihin väreihin aina vahvistusta häneltä.
Pehemiälle tuli teemaan sopivat liukuvärjätyt ja herkät lumikidekuosit. Tässä pinkki, turkoosi odottaa vielä suunnittelua. Kaavana OB:n Trobical- mekko. Etumukseen sutsuttelin vähän glitteriä...takuuvarmaa Frozen-meininkiä!
Nämä tein jo aiemmin, kylmän sään aikaan. Merinovillat niin ikään Pehemiältä. Olivat tarpeen kyllä paukkupakkasilla ja influenssan kourissa hän pukeutui mielellään merinovillaisiin vaatteisiin.
Hempeät sävyt tuovat vääjämättä myös nukkumatin mieleen. Akuuttiin yökkäripulaan valmistuivat myös nämä:

Kankaat Naperonuttu ja Nosh
Naapurin tytölle

Itselleni. Kangas on Ikasyriltä.
Tarvittiin myös pirteät jumppavaatteet. Herkullinen digiprintti kera pastellisävyisten housujen.

Joko makean nälkä tuli tyydytettyä? Meillä on iso korillinen kankaita tälle kuukaudelle odottamassa. "On sinulla äiti paljon hommaa, mutta rakastan sinua, kun teet minulle näistä kauniita mekkoja". Siinä minun personaltrainerin motivointisanat <3.






58 kommenttia:

  1. Oli pakko lisätä oma sininen vihdoin, vähän myöhässä. Pastillit on vaikea väri mulle jälleen. Pitääkin kaivautua lumppulaatikkoon huomenna ja syvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Luinkin jo sinun hauskan postauksen ja suhteesi pastelliväreihin. Hienosti haasteesta selvisit.

      Poista
  2. Pastellit on kyllä niin karkkisia värejä. Mulla on pastellinsinistä puikoilla ja vaaleanpunaista saumurin paininjalan alla. Saapas nähdä, valmistuvatko tässä kuussa. :)
    Ihana PT sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, sinähän olet ihan ajan hengessä! Ja kyllä valmistuvat, olet niin aikaan saava.

      Poista
  3. Toivottavasti tämä pikkuinen pika muokkaus paitaan toimii tähän :) Muutoin pitää yrittää kaivella kaappeja lisää...
    http://villananna.blogspot.fi/2016/02/helmikuun-pastellit.html

    VastaaPoista
  4. Sininen oli helppo väri ja niin on nämä pastellitkin. Yksi vaal.pun. paita odottaa jo kuvatuksi tulemista :) Villa&Villa on siis mukana tässäkin kuussa.

    VastaaPoista
  5. Ihana traineri sinulla <3! Kivoja sävyjä ja niin suloisia vaatteita. Minä niin mielelläni ompelisin enemmänkin pastellisävyistä, mutta ei taida kovin montaa kangasta kaapista löytyä :). Jotain kuitenkin on tulossa, ja toivottavasti vähän aiemmin, mitä siniseen haasteeseen :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa nähdä mitä keksit. On muuten ystävänpäiväkin tulossa, joten ajatusta voi suunnata sinnekin.

      Poista
  6. Ihana PT sinulla <3. Minäkin nautin, kun vielä saan kuulla niitä "äidin tekemät on parhaita"-kommentteja. Pastellisia kankaita minulta löytyy ja jotain tämänkin kuun haasteeseen varmaan teen, ehkä en itselle mutta ainakin tyttärille pastellit kelpaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä ajoista kannattaa kyllä nauttia, sillä varmasti tulee aika, jolloin ompelukset eivät enää kelpaa. Silloin alan varmasti tekemään tilkkutöitä...

      Poista
  7. Ihanan pirtsakoita ❤
    Mulla on ainakin 1 täydellinen kangas tähän haasteeseen!

    VastaaPoista
  8. Jännää, kun vasta tänään löysin tänne Hannan blogin kautta ja heti tuli haaste kuin tilauksesta. Pelastin äitini vanhat vaaleanpunaiset tencel-housut kirpputorikuormasta. Muuten en niitä saa ikinä tehtyä, mutta tämän haasteen myötä vois olla pakko. Eli jos saa tällee uutena tulla mukaan niin Cause to Wear-bloggaaja ilmoittautuu 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa matkaan mukaan! Tencel- housut kuullostavat kyllä mielenkiintoiselta tuunaushaasteelta, pitääkin kurkkia blogiisi.

      Poista
    2. Ei vaan taipunut mitään niistä vaaleanpunaisista housuista vielä. Mutta mukana haasteessa kuitenkin vaaleansinisellä kierrätysmateriaalista valmistetulla mekolla: https://cause2wear.wordpress.com/2016/02/19/diy-pastellimekko-kierratysmateriaalista-upcycled-serenity-dress/

      Poista
  9. Sininen jäi harmittavasti heti välistä, kun tammikuun loppu sairastettiin lasten kanssa. Olisi ollut yksi idea ja kangaskin, joka on odottanut vuoroaan jo pitkään... Pastellin sävyt ei ole lemppareitani, rakastan voimakkaita värejä! Siksi kai pari pastellia kangasta onkin jäänyt hyllylle varastoitumaan. Nyt saakin hyvän syyn ommella ne pois! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittavaa sairastelu ja varsinkin jos haittaa ompeluharrastusta. Toivottavasti olette jo kunnossa. Jään odottelemaan, mitä sieltä on tuloillaan, tee se sininenkin :)

      Poista
  10. Haasteessa yhä mukana :) toivottavasti nämä käyvät pastelleiksi. http://liinapolku.blogspot.fi/2016/02/helmikuiset-pastillit-haaste-vol-2.html?m=1

    VastaaPoista
  11. Ihana pikku personal trainerin kommentti :) Mulla on valmis suunnitelma pastellien suhteen, ihan vahingossa tilasin sopivia kankaita juuri! Sininen oli paljon vaikeampi haaste, se ei ole oma väri, mutta pastellit kyllä kelpaavat.

    Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin :). Hyvä, että sopivia kankaita on tulossa, helmikuu on oikea hattarakuu :)

      Poista
  12. Ihana haaste! Ainakin tää helmikuu tulee onnistuun :)

    VastaaPoista
  13. Kauniit vaatteet, ihanaa hempeyttä! Hmmm löytyisiköhän kaapistani mitään sopivaa... Tuo serenity on sellainen väri, mitä en voisi kuvitella yhtään mihinkään - ihan oma inhokkini, oli muotia tai ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D. Toivottavasti kaapista löytyy jotakin ja lähdet mukaan matkaan.

      Poista
  14. Tämä sinun värihaaste on aivan loistava idea! Ja nyt tuo tyttäresi pastellinen lumihiutalemekko - wautsiwau! Kauniita töitä ovat kaikki ja hienoja kuvia. Inspiraatio kyllä iskee katsellessa! Minä olen jo pari viikkoa odotellut saumuria huollosta.. uusia kaavoja on kyllä leikeltynä jo hyvät pinot :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyy sanoa, että olen ollut positiivisesti yllättynyt suosiosta. Toivottavasti saumuri kotiutuu pian ja pääset surruttelemaan.

      Poista
  15. Tämä on kyllä ihan huippu haaste. Blogissa on nyt ensimmäinen meidän setti helmikuun väreihin, saattaapi olla että niitä tulee tässä kuussa nyt useampikin ;-). http://villajavilla.blogspot.fi/2016/02/pinkkia-toimistoon.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, instan puolella mekot jo pongasinkin, olivat niin upeat!

      Poista
  16. Upeita pastellisis vaatteita sinulla oikein kavalkadiksi asti. Oma pastellini on jo työn alla....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, mitähän sieltä on oikein tulossa, mielenkiinnolla odotan.

      Poista
  17. Kaivelin just vanhoja matkakuvia inspiraatioksi..:) sininen postaus vielä uupuu..mutta pastelliompelut täällä jo käynnissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että löytyy inspiraatiota, mielenkiinnolla odottelen näkeväni sinun sinisen takin <3

      Poista
  18. Sain ekan pastellin valmiiksi. Neidille vaaleanpunaista ystävyyttä tunikan muodossa.
    http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/02/ystavyys-parhainta-maailmassa.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kerän taas tuohon seuraavaan postaukseen kaikki linkkien taakse.

      Poista
  19. Sukat, joissa vähän vaaleansinistä: http://virvalilja.blogspot.com/2016/02/ystavalle-sydansukat.html

    VastaaPoista
  20. Varsinainen macaroons herkkupaita :) nyt munkin pastellisävy valmiina http://operaatiooivallus.blogspot.fi/2016/02/pastellinsavyinen-helmikuu.html

    VastaaPoista
  21. No nyt vedettiin niin kaukana mukavuusalueelta kuin pystyy, mutta siellä on! :D http://villakiana.blogspot.fi/2016/02/just-splash-varihaaste2016helmikuu.html

    VastaaPoista
  22. Helmikuun pastellit! Ei ollut kyllä ihan helpoin juttu tämä. http://blueberriesandzombies.blogspot.fi/2016/02/helmikuun-pastellit.html

    VastaaPoista
  23. Jes, mäkin voin osallistua! Kaapista löytyi sattumalta just sopiva kangas :) http://ajatuksiasaksasta.blogspot.de/2016/02/pastellia-paalle.html

    VastaaPoista
  24. Helmikuulle pastellia
    http://kaksoisneulausta.blogspot.fi/2016/02/hukan-perinto-ja-kaarmekaverukset.html

    VastaaPoista
  25. Tosi suloinen tuo kisuyöpaita! Pastellit on ihania ja tulipas nyt kerrankin tehtyä itsellekkin vähän vaaleanpunaisia jutttuja :) Mekkomerilla.blogspot.fi

    VastaaPoista
  26. Lumihiutale mekko on niin ihana! Tässä meidän yksi pastellinen http://heidinluovaaterapiaa.blogspot.fi/2016/02/peaches-dress.html

    VastaaPoista
  27. http://ilollatehty.blogspot.fi/2016/02/ystavani.html?m=1

    Aikamoinen taistelu käytiin näiden värien äärellä, mutta valmista tuli ja pojalle :)

    VastaaPoista
  28. http://kaavailua.blogspot.fi/2016/02/pastellinsavyja.html Tuolta löytyy minun panokseni tämän kuun haasteeseen :)

    VastaaPoista
  29. Ihania pastellisia vaatteita, ja ihania kuoseja! Tässä linkissä minun vastaukseni pastellihaasteeseen :) http://vaateviidakko.blogspot.fi/2016/02/helmikuun-varihaaste-pastellisavyt.html

    VastaaPoista
  30. Sainpas valmiiksi toisenkin pastellisen työn, neulomalla.
    http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/02/saarystimet-onko-ne-eripariset.html

    VastaaPoista
  31. Tässäpä mun haastetyö:
    http://leipoenjaneuloen.blogspot.fi/2016/02/pastellista.html

    VastaaPoista
  32. Innostuin tekemään hupparin ja pari korua:
    http://korukoukussajamuussa.blogspot.fi/2016/02/varihaaste-pastellivarit.html
    http://korukoukussa.blogspot.fi/2016/02/varihaaste-pastellivarit.html

    Riikka

    VastaaPoista
  33. Kerkesin! Suloinen silityslaudan päällinen ja leggareita. :)
    http://katilonkasista.blogspot.fi/2016/02/pastellinen-helmikuu-eli-silityslaudan.html

    VastaaPoista
  34. Vielä ennätän :D Tulipa ommeltua vihdoin nämä legginsit lähes ainoasta pastellista kankaasta, joka kangasvarastoistani löytyy. Kiva tämä haaste, tulee vihdoin ommeltua suunnitelmissa olleita vaatteita, joiden valmistus saattaisi muuten siirtyä ja siirtyä :)
    http://katteinjalet.blogspot.fi/2016/02/pallolegginsit.html

    VastaaPoista
  35. Perusjuttua söpösti hempeän vaaleanpunaisesta ja vaalean liilasta löytyy nyt blogistani: http://liljankukangalleria.blogspot.fi/2016/02/just-basic.html Tulipahan vihdoinkin ommeltua tuokin kangaspala pois nurkista! :)

    VastaaPoista
  36. Meidän blogissa vuorossa minun pastellihaasteeseen vastaus oman paidan muodossa :) http://villajavilla.blogspot.fi/2016/02/hahtuvia-ja-ompelevan-naisen-onni.html

    VastaaPoista
  37. Tiukille meni, mutta mun vaalea violetti (eli liila?) Korteni kekoon:
    http://jumiblogi.blogspot.fi/2016/02/vaaleanpunaista-unelmaa.html

    VastaaPoista
  38. Ihania juttuja kaikki ovat tehneet! Kerään loput vielä tuohon blogilistaan <3

    VastaaPoista
  39. Hyvä että sattui tuo karkauspäivä, olisi muuten myöhästytty haasteen kanssa... ;) Pastellipostaus a'la Kujis https://wordpress.com/post/kujiksen.wordpress.com/59

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillisesti en päässyt katsomaan tämän linkin takaa sivujasi. Olisi vaatinut kirjautumista.

      Poista
  40. Ehdinpäs! :-) http://zikitizak.blogspot.dk/2016/02/viime-hetken-pastellihempeilya.html

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)